Leuke collega's
Diverse functies
Geeft voldoening
Flexibele tijden
Leerzaam

Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van Piet Mondriaan (1872-1944). Destijds was het pand in gebruik als lagere school waar de vader van kleine Piet hoofdonderwijzer was. Het gezin Mondriaan woonde op de bovenetage. Piet bracht er zijn eerste acht levensjaren door.

Bezoekers reizen er nu door het leven van Mondriaan. Hier kun je ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke lijnen en vlakken. Dompel je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. In video-installaties trekt de artistieke ontwikkeling van de grondlegger van de abstracte schilderkunst aan je voorbij. Ook bijzonder is het op schaal nagebouwde atelier waar Piet Mondriaan in zijn Parijse periode werkte en woonde.

Daarnaast zijn in het Mondriaanhuis wisselende tentoonstellingen te zien. Een bezoek eindigt in het Doe-het-zelf-atelier, de werkplaats waar iedereen die geïnspireerd is geraakt door Mondriaan een eigen kunstwerk mag creëren.

Vacatures Mondriaanhuis

Open sollicitatie

Mocht je niet gevonden hebt wat je zoekt en heb jij een talent, laat het ons weten via de open sollicitatie. 

Sollicitatie formulier

Sollicitatie formulier