Leuke collega's
Diverse functies
Geeft voldoening
Flexibele tijden
Leerzaam

Gerrie Heering

Horecamedewerker

Toen Gerrie 5,5 jaar geleden op zoek was naar vrijwilligerswerk wist ze nog niet precies wat ze wilde doen. Tijdens een wandeling met een vriendin zei ze tegen haar: “Misschien moet ik hier vrijwilligerswerk gaan doen.” Ze had het museum eerder bezocht en besloot het gewoon te proberen. Een week later kon ze aan de slag. 

Nadat ze klaar was met werken, zat ze drie maanden thuis. “Ik had het al huis schoongemaakt en de tuin geschoffeld. Ik bedacht me: wat ga ik vandaag doen? Toen ben ik hier vrijwilligerswerk gaan doen.” Ze werkt nu in het café van het museum en achter de kassa. “Het werk is ontzettend leuk omdat je hier je sociale contacten hebt. Dat blijft je wereld een beetje groter houden.”

Een van de hoogtepunten van haar vrijwilligerswerk is het contact met collega’s en bezoekers. Ze geniet van de leuke gesprekken die ze met bezoekers heeft, of het nu gaat om uitleg over de tentoonstelling, het wijzen van de weg naar het station, of gewoon een kort praatje. “Van alles een beetje, dat maakt het zo leuk,” zegt Gerrie.

Op een regenachtige dag als vandaag is Gerrie opgewekt: “Dit is perfect weer. Mensen blijven zo zitten in het café.” Naast hapjes en drankjes verzorgt ze ook de bloemen in het café. “Vroeger ging ik altijd naar de markt, maar nu ga ik eens in de twee weken naar de bloemist. Hier regel ik de bosjes bloemen voor op de tafels en op de bar.” Voor de opening van een nieuwe tentoonstelling haalt ze altijd een bos bloemen in de stijl van de expositie voor bij de kassa.

Het museum heeft Gerrie ook geholpen om meer te leren over kunst en musea. Voordat ze hier kwam, wist ze weinig over kunst. “Kunst? Ik had een schilderij gezien en ik vond het mooi of niet mooi. Hier leer ik kijken met de ogen van iemand die er wel alles van weet. Die wijst naar de kleine dingetjes waar je normaal niet naar kijkt.” Ze herinnert zich een uitje naar het Rijksmuseum en de Teekenschool, waar ze met een deskundige het museum door gingen en een citroen mochten naschilderen. “Dat was zo leuk. En ik kan zelf absoluut niet schilderen, al helemaal niet een citroen.”

“Het is fijn om wat om handen te hebben, vooral in de winter. Anders blijf je alleen maar binnen. Zoals ik me nu voel doe ik dit nog wel een poosje.”

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.

Bekijk alle vacatures

Open sollicitatie

Mocht je niet gevonden hebt wat je zoekt en heb jij een talent, laat het ons weten via de open sollicitatie. 

Sollicitatie formulier

Sollicitatie formulier