Leuke collega's
Diverse functies
Geeft voldoening
Flexibele tijden
Leerzaam

Fransje Terheggen

Baliemedewerker

Als je Museum Flehite binnenstapt, word je verwelkomd door de glimlach van Fransje. Ze is al zo’n veertien jaar betrokken bij het museum. Het begon allemaal toen een vriendin van haar die hier al werkte, vertelde dat ze meer helpende handen konden gebruiken. “Ik ga zelf best vaak naar het museum, dus het idee om hier te zijn sprak me aan. Toen ik net was gestopt met werken, wilde ik ook iets anders doen. Ik was gelijk om.” Bij Flehite zit Fransje vaak achter de balie, waar ze bezoekers ontvangt, koffie en thee verzorgt, en zorgt dat mensen zich welkom voelen. Ze kiest heel bewust voor Flehite, omdat het museum haar een goed gevoel geeft.

Ze waardeert de vrijheid om te kiezen wanneer ze wil werken. “Ik wil geen vrijwilligerswerk doen dat voor mij gepland wordt. Ik heb graag de vrijheid om te kiezen wanneer ik beschikbaar ben,” zegt ze. “Je hebt hier duidelijke taken en weinig verantwoordelijkheid, dat vind ik fijn.”

Ook vindt ze het fijn dat het vrijwilligerswerk afwisselend is. Bij de opening van een nieuwe tentoonstelling krijgen de vrijwilligers een rondleiding met uitleg. Zo kunnen ze informatie doorgeven aan bezoekers. Als stadsmuseum komen er verschillende onderwerpen voorbij, en daarmee ook een afwisselend publiek. Iedere keer zijn er andere mensen en de drukte varieert, afhankelijk van de tentoonstelling en de dag. Fransje haalt vooral voldoening uit het sociale contact met bezoekers en collega’s. Het allerleukst vindt Fransje het ontvangen van bezoekers. “Je bent een soort visitekaartje van het museum. Er komen zo veel verschillende mensen, dat is heel bijzonder om te zien.”

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.

Bekijk alle vacatures

Open sollicitatie

Mocht je niet gevonden hebt wat je zoekt en heb jij een talent, laat het ons weten via de open sollicitatie. 

Sollicitatie formulier

Sollicitatie formulier