Leuke collega's
Diverse functies
Geeft voldoening
Flexibele tijden
Leerzaam

Diejo Timens

Diejo ontvangt enthousiast de bezoekers in het doe-het-zelf atelier van het Mondriaanhuis. Zes jaar geleden ging ze met pensioen na een lange carrière in het onderwijs. Een vriend wees haar op een advertentie in de krant waarin vrijwilligers werden gezocht. Vanwege haar achtergrond in het onderwijs werd al snel duidelijk dat het atelier voor haar de perfecte plek was.

Het werk in het atelier is heel divers. Diejo begroet ‘s ochtends de bezoekers in het atelier en zorgt ervoor dat alles klaarstaat. “’s Morgens maak ik het atelier netjes, zorg ik ervoor dat het legobord leeg is, de potloden geslepen zijn, en de papiertjes aangevuld worden.” Ze verwelkomt de bezoekers en beantwoordt hun vragen. “Aan het einde van de route door het museum stellen ze vragen zoals: ‘Hoe lang staat dit gebouw er al?’ Ik heb een map met informatie om dingen op te zoeken, en als ik het niet weet, kan ik altijd bij het vaste personeel terecht. Die zoeken soms dingen voor me op.”

In het atelier krijgen bezoekers, jong én oud, de kans om zelf creatief aan de slag te gaan. “Als bezoekers binnenkomen, geef ik uitleg over wat je hier allemaal kan doen. Ik probeer ze te enthousiasmeren om iets creatiefs te doen. Bij sommigen gaat dat makkelijk, maar anderen komen binnen met de handen in de zakken. Dan zeg ik dat ze ook rustig even rond mogen kijken.”

Diejo helpt daarnaast bij het ontwikkelen van lesjes en workshops, het organiseren van kinderfeestjes, ruimt kasten op en werkt nieuwe collega’s in. Ze vindt het fijn om bezig te blijven. “Ik ben geen zitter.”

Het allerleukst vindt Diejo het contact met kinderen. Ze beschouwt het werk in het atelier als een verlengstuk van haar werk in het onderwijs, waar ze veertig jaar lang met kleuters heeft gewerkt. Het enthousiasmeren van mensen om creatief bezig te zijn, geeft haar veel voldoening.

De goede sfeer en de leuke collega’s in het Mondriaanhuis vindt ze belangrijk. Bovendien heeft ze in de loop der jaren veel geleerd over Mondriaan en zijn kunst. “Je kent hem van de vlakken, maar er is natuurlijk meer. Dat leer je vanzelf.”

Ook vrijwilliger worden?

Bekijk alle vacatures in de vacaturebank.

Bekijk alle vacatures

Open sollicitatie

Mocht je niet gevonden hebt wat je zoekt en heb jij een talent, laat het ons weten via de open sollicitatie. 

Sollicitatie formulier

Sollicitatie formulier